Festival

Începe a doua ediție a Festivalului Internațional de Teatru Independent de Comedie COMIC 7 B

17 Sep 2017

Începe a doua ediție  a Festivalului Internațional de Teatru Independent de Comedie COMIC 7 B

A doua ediție a Festivalului Internațional de Teatru Independent de Comedie COMIC 7 B se va desfășura la Buzău în perioada 17-23 septembrie 2017. COMIC 7 B este primul eveniment dedicat exclusiv teatrului independent la Buzău, iar ediția 2017 le va oferi iubitorilor de teatru și improvizație ocazia de a vedea spectacole de comedie excelente, pe scena Teatrului George Ciprian, precum și show-uri de improvizație cu unele dintre cele mai apreciate trupe din țară, desfășurate la Cafeneaua Artiștilor.

            COMIC 7 B aduce pe scenă, anul acesta, 16 spectacole de teatru independent și improvizație, jucate de actori din România și Israel, la care se adaugă un spectacol de improvizație pentru copii, ateliere de actorie, concursuri și altele.

De asemenea, pe toată durata festivalului, în foaierul Muzeului Județean de Istorie, spectatorii vor avea ocazia să vadă, în premieră la Buzău, o expoziție de fotografii realizate de regizorul Silviu Purcărete, expoziție intitulată „Lumea lui Purcărete”, o producție a Festivalului Naţional de Teatru (FNT).

În cadrul secțiunii Teatru de comedie, buzoienii vor putea să-i vadă în spectacole pe unii dintre cei mai cunoscuți și apreciați actori români, printre care: Tudor Istodor, Octavian Strunilă, Paul Ipate, Raluca Aprodu, Maria Obretin, Anca Dumitra, George Constantinescu, Liviu Cheloiu, Marcela Motoc, Alexandru Unguru, Constantin Zamfirescu și Iulian Ilinca. Spectacolele vor avea loc de la orele 18.00 și 20.00, la sala Teatrului George Ciprian.

 

COMIC 7 B 2017 prezintă, în premieră națională, spectacolul Procesul lui David M. Golan, în regia lui Matei Lucaci-Grünberg, avându-i în distribuție pe actorii Maria Obretin, Andrei Cătălin, Mădălina Craiu, Irina Antonie, Iulian Sfircea, Kostas Mincu și Tavi Costin.

Buzoienii vor avea ocazia de a vedea, de asemenea, spectacolul Repertory Theatre, produs de compania Elephant and Mouse din Israel, spectacol extrem de apreciat în cadrul a numeroase festivaluri internaționale de teatru, inclusiv la Edinburgh Festival Fringe, unde s-a jucat cu casa închisă, de mai multe ori. Spectacolul va avea subtitrare în limba română.

La secțiunea Improvizație, publicul va crea show-uri unice alături de membrii trupelor BACKSTAGE Boys, ImproVICE, Idiot, Freeze, ImproVizor și iELE, începând cu orele 19.30, la Cafeneaua Artiștilor.

Câștigătorii celor două secțiuni ale COMIC 7 B vor fi deciși de jurii formate din cunoscuți profesioniști ai scenei – la secțiunea de Teatru: actorii Cristi Iacob și Bogdan Talașman, precum și actrița și profesoara Victoria Dicu, iar la secțiunea de Improvizație actorul și improvizatorul Doru Cătănescu, actorul Andrei Duban și actorul și umoristul Iulian Ilinca.

Programul integral al ediției 2017 a festivalului COMIC 7 B poate fi găsit pe site-ul www.comic7b.ro, precum și pe pagina de Facebook https://www.facebook.com/comic7b/.

Tot în cadrul festivalului COMIC 7 B, elevii de la secția de Artă Plastică a Liceului de Arte ”Margareta Sterian” din Buzău vor participa la un concurs de design de afiș pentru ediția 2018 a festivalului, iar lucrările câștigătoare vor face parte din campania de promovare a ediției de anul viitor.

Biletele sunt disponibile la casa de bilete a Teatrului George Ciprian, precum și prin rezervare la numărul de telefon 0723429264 și la Casa Berarilor.

 

 

Buzoienii sunt așteptați, de asemenea, duminică, 10 septembrie, de la orele 14.30, pe Bulevardul Nicolae Bălcescu, să admire și să fotografieze remarcabile automobile de colecție, într-o expoziție organizată pentru promovarea COMIC 7 B, în parteneriat cu RETROMOBIL CLUB ROMÂNIA – FILIALA BUZĂU.

            Festivalul COMIC 7 B promovează producțiile independente de calitate, create în afara tiparelor clasice, umorul de excepție, manifestările artistice interdisciplinare – pe scurt, conceptul de artă modernă deschisă unui public cât mai larg.

Festivalul Internațional de Teatru Independent de Comedie COMIC 7 B este organizat de Asociația Bulevardul Culturii, în parteneriat cu Teatrul George Ciprian Buzău, cu Consiliul Județean Buzău și cu Primăria Municipiului Buzău.